Pastasallad för 79 personer
På torsdag är det sommarfest på förskolan. Jag ska göra pastasallad. Nu är vi uppe i 79 anmälda plus personalen. Hur många som är barn framgår dock inte. Korkat. Lite skillnad på att göra sallad till 79 vuxna och 79 barn… Sen är det alla med allergier. Stör inte mig så mycket (värre för de som ska baka med alla gluten, ägg och nötallergier) förutom gluten. Glutenfripasta är inte billigt och vi har en total budget på 1000 kr (!). Så det går bort tyvärr. SÅ jag gör pastan (marinerad) för sig och salladen för sig. Men så svårt att veta hur mycket! Säg 80 personer, minst 1/3 del är ju barn och sen äter inte alla och man äter ju inte supermycket när man även har annat. Så jag gör nog för typ 40 personer. Men hur mycket ska jag göra. Har köpt 4 salladshuvuden, 2 stora påsar bladspenat, 4 burkar coctailtomater, 2 stora gurkor, 4 paprikor. Måste ju ha mer men hur mycket och av vad? SÅÅÅÅÅÅ svårt. Vill ju inte göra för mycket heller så det bara slängs. Funderar på att skära ner vattenmelon också.