Knäckig äppelpaj
Publicerad,
Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!
Receptet hittade jag på Kokaihop.se för flera år sedan. Jag gör alltid minst 1,5 gånger av smeten, oftast dubbla. För visst är det så att smeten/degen är det godaste med paj?!
6 portioner, ugn på 175 grader
6 st äpplen
150 gr smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här: Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en smord ungsäkerform. Smält smöret i en kastrull, ta inte för liten eftersom allt blandas i denna kastrull. Dra av från värmen och blanda ner resten. Fördela över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 min, tills den är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås eller glass!